Cell hegesztési eljárás

Tisztelt hegesztő kolléga!

Szeretnéd megismerni az eljárást, de nem tudod hol tanulhatnál bele? Nálunk jó helyen jársz! Borsod-Abaúj-Zemplén megyében fel tudsz készülni…

Üdvözöllek Titeket!

Engedjétek meg, hogy bemutatkozzak és pár mondatban összefoglaljam a cell eljárást a celles életet!

Kerek György vagyok Nemzetközi Hegesztő Mester. ” A celles egy külön faj! ” Minden celles kicsit kiváltságosnak érzi magát és nagyon szereti amit csinál. Bármilyen nehezek a körülmények, legyen hó, sár, víz, eső, kicsi vagy szűk munkaterület, ahol csúszni mászni kell és közben ömlik rád a szikra! Ide elszántság kell és alázat! Bírni kell a nyomást mert nagy a felelősség is!

Mi kőolaj, földgáz, távhő és egyéb technológiai vezetékeket hegesztünk ezzel a kivételes eljárással. Aki egyszer belekóstol, megszereti. Ez más világ a többi eljáráshoz képest! Sok idősebb hegesztő tudna mesélni! Rengeteg a kihívás ebben az eljárásban. Itt nincs nyápickodásra idő, nyomni kell időjárástól függetlenül! Nagyon keresett eljárás, bár kevesen vagyunk. Azok a cégek akiknek van cellese, nagy becsben tartja ezeket a szakembereket.

Amennyiben felkeltettem az érdeklődésed a szakma iránt, keress minket, tanulj tőlünk, segítünk !

Baráti üdvözlettel!

Kerek György / Nemzetközi Hegesztő Mester

A Cell hegesztés mesterei Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

  • Cellulóz bevonatú elektródák.

Jelölésük: C

Ezek a bevonatok sok éghető anyagot tartalmaznak (faliszt, keményítő, cellulóz stb). Ezért sok gáz keletkezik, tehát a heganyag hatékony védelemben részesül. A gázok növelik az ívfeszültséget, tehát mélyebb lesz a beolvadás. Nagy cseppekben olvadó, kevés salak képződik.

A Cell hegesztést általában távvezetéken és nagy átmérőjű csöveken alkalmazzák. A nagyobb csövet ketten vagy többen hegesztik (szemben egymással). Fentről lefelé kell hegeszteni vele (PG pozícióban). A távszabályzónak mindig a másik kézben kell lenni és az áramerősséget a hézagnak megfelelően kell állítani. Azt, hogy a gyök rendesen bent van-e az elektróda égésének hangjáról hallani. Ehhez nagy gyakorlat kell. A gyököt más polaritásról kell hegeszteni mint a töltőt, takarót. Tehát ha készen van a gyök, akkor meg kell fordítani a test és a munkakábel polaritását. A gyökvarrathoz egyenáram negatív pólus, töltő és takaró varratokhoz egyenáram pozitív pólus ajánlott. Csak olyan hegesztő áramforrás a megfelelő, amelynek legalább 90V az üresjárati feszültsége az ívstabilitás miatt.

Egy nagyon keresett, ugyanakkor kemèny szakma…

Cresta Social Messenger